Çinli bilim insanları kaza testleri için canlı domuzlar kullanıyor

Çin, hayvanlara işkence konusunda bayrağı elinde tutmaya devam ediyor. Yakın zamanda, Çinli bilim insanları canlı domuzlar kullanarak çarpışma simülasyonlarını test etti. Canlı domuzları kontrol altında tutarak, aç ve bilinçli iken çarpışma testi mankenleri olarak kullandılar.
Çalışmada, araba koltuklarına bağlanmış 15 domuz, yüksek hızlı sürat simülasyonlarında canlı kuklalar olarak kullanıldı. Birçok domuz sadece 70 veya 80 günlüktü. Darbeyi test etmek ve kalite kontrolünü gerçekleştirmek için çeşitli çocuk emniyet kemerlerini yüksek hızlı simülasyonlarla denediler.
Ne yazık ki hayvanların yarısından fazlası test sırasında öldü. Diğerleri ağır yaralandı, 8’inin kemiği kırıldı. Domuzların cesetlerini inceleyen araştırmacılara göre en çok görülen yaralanmalar ise akciğer hasarı ve yırtılmış dalak ya da karaciğerleriydi. Darbe testlerinden önce genç domuzlar yiyeceksiz ve susuz bırakıldı.
Daha fazla oku: Çin’deki köpek dövüşlerinin zalim dünyasından korkunç görüntüler ortaya çıktı
PETA’dan Zachary Toliver bu çalışmanın zalimce ve barbarca olduğunu belirterek kınadı: “Hayvan içermeyen deney yöntemleri olmasına rağmen, bilim insanları korkmuş hayvanları araba koltuklarına bağlayıp, vücutları kanlar ve çürükler içinde kalıncaya kadar duvarlar çarpmaya devam ediyor.”
Toliver, “Domuzlar doğal olarak araba koltuklarına oturmazlar. Anatomileri de insanlardan çok farklıdır. Bu yüzden bu korkunç hayvan deneylerinden elde edilen veriler kaza kurbanı insanlar üzerinde uygulanamaz. Zaten araba şirketleri, bu tür deneylerin değersiz olduğunu ve bize bir araba kazasındaki insan deneyimi hakkında hiçbir veri vermediğini yıllar önce demişlerdi” diye de ekledi.
Geçen ayın sonunda bir eylemci, Almanya’daki bir laboratuvarda kullanılan maymunlarla ilgili korkunç görüntüleri medyaya sızdırmıştı. Bu lavoratuvar şu anda cezai soruşturma altında.
Kaynak: Captain-Planet