Evde geri dönüşüm nasıl yapabiliriz?
Önce kendimizde ve yaşadığımız yerde değişiklikler yapmaya başlamalıyız. O zaman, evimizde neler yapabiliriz biraz bakalım.

Önce kendimizde ve yaşadığımız yerde değişiklikler yapmaya başlamalıyız. O zaman, evimizde neler yapabiliriz biraz bakalım.
Kâğıt, plastik, cam gibi materyaller geri dönüşüm denildiğinde aklımıza ilk gelen kelimeler olabiliyor. Çevremdeki birçok insan, ev içinde bu malzemeleri ayırmaya küçük küçük başladı. Bu çok güzel bir şey ama birçok ev eşyası hâlâ çöp kutularına gönderiliyor. Herhangi bir şeyi atmadan önce ilk etapta kendimize “Bunu çöpe göndermeden önce nasıl değerlendirebilirim” diye sormamız gerekiyor. Eğer hâlâ atık olarak bırakacaksak, uygun yerlere gitmesi için parçalara ayırmamız gerekebilir. 19 farklı eşya örneği ile evde geri dönüşüm konusuna ışık tutmaya çalıştım. Umarım sizlere yardımcı olabilir. Eğer sizin de önerileriniz varsa lütfen yorum olarak bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.
Her yıl 350 milyondan fazla mürekkep ve toner kartuşu çöp kutusuna atılıyor. Doğada ayrışmalarının ise 450 ila bin yıl süreceği öngörülüyor. Ayrıca bir eşyayı çöpe attığımızda, bu malzemenin değeri sonsuza kadar kaybediliyor ama bu nesne geri dönüştürüldüğünde daha dairesel bir çözüm sağlıyor. Yani evde geri dönüşüm yapmak çok önemli. Eğer kartuş kullanıyorsanız doğrudan çöpe atmak yerine kartuş paketindeki geri dönüşüm talimatlarını inceleyin. Yurtdışında HP, eski HP markalı kartuşları posta ile kabul ediyor ya da doğrudan kendiniz de bırakabiliyorsunuz. Getirdiğiniz kullanılmış kartuşlar için de sonraki kartuş satın alımınızda 2 dolar indirim sağlıyor. Türkiye’deki HP’ye Facebook üzerinden ulaştım ve kartuşlar ile ilgili bir geri dönüşüm işlemi sağlanmadığını belirttiler.