Yeni EP’si Taya Informasi, Kalya Scintilla olarak da tanıdığımız Merkaba’nın plak şirketi Merkaba Music’ten yayınlanan Serkan Eles‘e (Electic) EP’si ile ilgili merak ettiklerimizi sorduk.

Albümü hazırlarken seni neler etkiledi, parçaları hazırlarken kriterlerin var mi, varsa bunlar neler?

Uzun zamandır birçok farklı genre’de elektronik müzik prodüksiyonu üretmeye çalışıyorum. Psy-trance dışında house – deep house – techno ve diğer türlerde de yayınlanmış parçalarım var. Fakat son dönemde müzikal olarak kendimi daha iyi ifade edebileceğimi düşündüğüm bir genre buldum diyebilirim. Diğer yüksek bpm tarzlara nazaran 90-120 bpm arasında Electronica/Downtempo/Ethnic sound’ları üretmek bana daha keyif veriyor ve daha yaratıcı hissettiriyor. Müzisyen kimliğimi daha fazla ortaya çıkarabiliyorum.

Ortadğu’da büyümüş, buranın kültürlerini seneler içerisinde görmüş ve algılamış biri olarak, bir sound yaratacaksam bunun benden bir şeyler taşıması gerektiğini de düşünüyorum, etnik doğu ögeler barındıran ve batı ile sentezlenebilecek bir sound tam aradığım özelliklerde bir sound diyebilirim.

Yeni EPín Taya Informasi’de diğer projen Electic’e göre daha değişik sound’larin izlerini görüyoruz. Bunun özel bir sebebi var mi, müzik alanında farklı bir tarza mi yönelmen söz konusu?


Çokkültürlü doğu-batı sentezi bir sound’u daha çok yapmak istedim. Taya Informasi‘den önce Orient Express ve Hope EP ile de bu sound’u üretmeye başlamıştım ve diğer ürettiğim sound’lara nazaran insanlar ve plak şirketleri tarafından daha çok sevildi ve ilgi gördü.

“Kendimi daha yaratıcı hissettiğim bir tarz”

Farklı bir tarza yönelmek değil de, kendimi daha yaratıcı hissettiğim tarzımı buluyorum diye cevaplayabilirim bunu.
Diğer bir sebebi ise bahsettiğim gibi Ortadoğu’ya ait özellikler barındırmam ve o kültüre ait şeyler taşımam diyebilirim.

Taya Informasi doğu kültürüne ait sesler; melodiler ve perkusif kullanımlar barındırıyor. Doğu kültürüne özel seslerden ilk defa mi besleniyorsun yoksa daha önceki sound’larında da bunlara rastlıyor muyduk?

Orient Express ve Hope isimli EP’lerimde de yine doğu kültürüne ait sound’lar, etnik ögeler bulabilirsiniz.

Albümü Merkaba’ya yollama fikri nasıl ortaya çıktı?

Aslında bir seneden fazladır Merkaba’ya yaptığım işleri yolluyordum ve genelde cevap alamıyordum. Bu defa oldukça beğendi ve yayınlamak istediğini dile getirdi.

“Bu albüm benim için bir level atlama”

Sanırım Serkan Eles ve Electic olarak 50’e yakın şarkın dijital platformlarda yayınlandı, Merkaba Music’ten çıkardığın albümü kariyerinde nerede görüyorsun?


Bu albüm benim için bir level atlama diyebilirim. Merkaba uluslararası sahnede sound’unu oturtmuş ve oldukça sevilen isimlerden. Soundcloud ve diğer platformlar üzerinde de bu etkiyi çok rahat gözlemliyorum ve bu durum beni mutlu ediyor.

Aynı şekilde Merkaba bünyesinde bulunan artistler de oldukça başarılı artistler, bu da benim için gurur verici. Örnek vermek gerekirse “Zen Mechanics, Symbolic, Sensient, Kaya Project, Desert Dewellers, Hinkstep, Grouch” gibi isimler de Merkaba Music ile çalışan artistler arasında.

Taya Informasi’nin kapak çalışması oldukça ilginç. Tasarım hangi artiste ait?

Kapak çalışmasını ben de çok seviyorum. Aeonic isimli artiste ait bir çalışma, diğer çalışmalarını Aenoic’in Facebook sayfasında bulabilirsiniz.

Merak edenler Taya Informasi ve diğer müziklerine nereden ulaşabilirler?
EP Tum digital platformlarda mevcut. Beatport, Bandcamp üzerinden edinebilirler. Youtube, Soundcloud ve Spotify üzerinden de dinleyebilirler.

Diğer iletişim adreslerim:

www.serkaneles.com
www.facebook.com/serkanelesofficial
www.electicofficial.com
www.elesrecords.com
www.instagram.com/serkaneles