Filedelfiyalı farmasötik biyo-kimyacı Linden Gledhill, kendi bodrumunda özel donanımlar kurarak, burada bilimin, sanatın ve doğanın güzel, karmaşık ve bazen çok garip kesişiminin kayıtlarını alıyor. Ses dalgaları ile suyu çarpıştırarak elde ettiği trippy fotoğraflar gerçekten merak uyandırıcı.

Eski bir hard diskten çıkardığı bir parçayı kameranın deklanşörüne adapte ederek marketteki bütün ürünlerden 10 kat daha hızlı bir ürün elde etmiş. Ayrıca talep üzerine de kar taneleri oluşturmak için bir makine uydurmuş ve süper çözünürlüklü fotoğrafçılık donanımı pantetini almış.

Gledhill’in deneysel fotoğraf ve videoları geçekten iyi ve birçok sanat yönetmeni ile yapımcısının dikkatinden de kaçmıyor.

Geçtiğimiz birkaç yıldan beri Gledhill, hoparlörün üzerine konulmuş bulaşık deterjanı ile denemeler yapıyor. Aynı zamanda simatik olarak da adlandırılan bu döngüsel dalgalanmalar, insan gözünün görebildiğinden çok daha hızlı hareket ediyor. Bu yüzden onları yavaşlatmak ve sırlarını kaydetmek için ultra yüksek kare hızlı kameralar kullanılıyor.

“Tipik olarak gördüğünüz şey sıvı içinde oynadığınız frekansları temel alan sabit veya değişen bir kalıptır” diyor Gledhill. İşte en yeni deneysel ve sanrısal görüntülere bir bakış:

Gledhill standart makro fotoğrafçılık kamera donanımıyla denemelere başladı. Bir hoparlör tarafından titreyen aşağı yukarı bir inç genişliğinde, çeyrek inç derinliğinde bir su tabağı görüntülerini çekti.

Kamera, bulaşık deterjanını eşit bir şekilde aydınlatan LED bir ışık halkası boyunca tabak üzerine bakıyor. Işık halkası, bu görüntünün ortasındaki yansıma ile görünüyor.

Gledhill’in evindeki cymascope donanımını gösteren bir fotoğraf.

LED’lerin renklerinin ve ses frekanslarının değiştirilmesiyle ses dalgaları tabağın yanlarından seker ve tekrar tekrar ileri-geri hareket ederek çok çeşitli desenler üretebilir.

Dalgalar toplandığı yerde düğüm oluştururlar. Dalgalanmalar dengelendiğinde de oluklar belirir.

Gledhill, “Çok karmaşıklar ve fenomen çok çeşitli desenler oluşturuyor” diyor. Daha yüksek frekanslar, LED ışığını vahşi şekillerde bozuyor ve yansıtıyor, suda daha karmaşık dalgalanmalara neden oluyor.

İnsan işitme duyusunun düşük aralığına yönelik frekanslar yaklaşık 20 Hertz’de (saniyede devir) daha büyük desenler oluşturur. Gledhill, bunun uzaylı bir kafaya benzediğini düşünüyor.

Ve bu desenin (Yüzde 90’ını tuvalet ispirtosu ve yüzde 10’unu da su karışımıyla kaydedilen) biraz koyun gibi göründüğünü düşünüyor.

Bu da uzayda solucan deli gibi olmuş.

Bazı frekanslarda, dalgalar, Faraday veya durağan dalgalar oluşturmak için kusursuz bir şekilde rezonansa girer. Temel olarak, dalgalar çok iyi sıralanır, sıvı hareket etmeyen bir desen alır.

Gledhill, içi boş plastik buzdolabı mıknatıs harfleri de dahil olmak üzere sıvılar için farklı kaplar da denedi.

Kaynak: Businnes Insider